dilluns, 24 de març del 2008

XTEC Escola Oberta


He anat provant cadascuna de les activitats proposades dins de l’apartat d’educació infantil en aquesta pàgina.

He trobat activitats de tot tipus:

Cançons per als infants
Cançoners amb temes molt variats ; cançons de falda, cançons de bressol, d'animals,cançons d'oficis, del temps i la natura, cançons de dansa i joc i cançons eliminatives entre d’altres.

Endevinalles en Endevina, endevinalla.

A partir de projectes treballats a l’aula com podem observar a l’apartat Cargols al pati (P.3), L’art romànic a l’educació infantil o L’espai, realitzat pel CEIP Pau Romeva podem agafar moltes idees per a treballar conceptes semblants. El projecte dels cargols m’ha semblat molt enriquidor, ja que a partir de la observació de l’entorn es poden aprendre molts conceptes i treballar d’altres relacionats amb el tema.

Vols jugar?
En aquest apartat trobem una gran diversitat d’activitats que es poden classificar en diferents apartats:
-Jocs
-Matemàtiques: els nens poden aprendre a reconèixer els cossos geomètrics, diferenciar mides, colors i situacions en l’espai, realitzar problemes i construccions.
-Llenguatge: trobem activitats per crear paraules relacionant imatge i paraula o a partir de síl·labes crear paraules, també hi ha l’apartat de lectura, el d’escriptura, abecedari, poemes, escriure una història…
-Projectes : ofereix un ventall d’activitats molt complet en el qual els nens aprenen a partir de jocs més creatius i sovint divertits per a ells. Els tres projectes que es presenten són educatius. Un anomenat ensenya’m les dents mostra als nens la necessitat de rentar-se els dents i de menjar aliments sense excés de sucre, l’altre ens mostra un projecte realitzat a l’aula que l’anomenen una passejada pel mar i un últim Dalí; en el qual els nens es familiaritzen amb les obres d’aquest artista i amb els recursos que utilitza aquest per a la creació de les seves obres. Tots tres projectes m’han semblat molt interessants i molt educatius per als nens de diferents edats.

També apareixen activitats en les quals es treballa l’adquisició de vocabulari:
Red, Yellow, Blue: un joc en anglès per explorar i aprendre els colors amb els més petits.
La casa: treballa diferents vocabularis: la cuina, la sala d'estar, la cambra de bany, l'habitació i el jardí.

En Dibuixos amagats es treballa la numeració, sèries i taules de multiplicar per a l'educació infantil i l'educació primària.

En general sembla una pàgina molt profitosa per als nens; per aprendre conceptes i practicar amb l’ordinador de manera divertida i creativa, i per als professors; per agafar idees d’altres projectes realitzats.